Wietplanten zelf kweken

Het is natuurlijk een optie om te besluiten zelf wietplanten te gaan kweken. Dit kan met wiet zaadjes maar ook met stekken.

Het word aangeraden om stekken niet te nemen in verband met de gezondheid van deze. Wietzaadjes zijn namelijk een stuk sterker. Het voordeel van het planten van zaadjes is dat je de wietzaadjes bestellen kunt! En ze dan onopvallend opgestuurd worden zodat niemand weet wat jij hebt besteld. Tevens is het hebben van wietzaadjes in tegenstelling tot het in bezit hebben van zaadjes legaal. De keuze die je hebt als je voor zaadjes kiest is tevens een heel stuk groter dan de keuze die je hebt als je kiest voor het opkweken van de stekken van een moederplant hier heb je namelijk vaak weinig keus bij. Zodoende kun je bij de zaadjes dus kiezen voor het soort wat jij echt graag wilt en hoef je geen genoegen te nemen met een alternatief!

Bedenk goed dat het kweken onder een lamp niet is toegestaan, je kan natuurlijk ook buiten kweken maar dit gaat een stuk langzamer en de opbrengst is een stuk lager als dat het is bij het binnen kweken van dergelijke planten.
Er is nog een nadeel bij het binnen kweken en dit is temperatuur en licht, temperatuur en licht zijn namelijk de perfecte 2 dingen die mijten nodig hebben om te leven. Bij mijten kun je denken aan Spint of Trips. Natuurlijk erg vervelend want je wil niet dat mijten je oogst kapot maken. Belangrijke tip is dus om er op tijd bij te zijn mocht je door hebben dat je last hebt van mijten zodat de planten dus niet achter komen in de groei!

Ook over straat met meer dan 5 gram word niet gedoogd en is dus vervolgbaar. Je krijgt een boete en het word in beslag genomen. Maar tot een maximum van 5 gram word dus wel gedoogd.